SEPA, bent u er klaar voor?

Post

Comments   |   nieuws

SEPA, bent u er klaar voor?

Op 1 februari 2014 is de Single Euro Payments Area (SEPA) een feit. Dit betekent dat vanaf die datum alle bedrijven en organisaties SEPA-proof moeten zijn, anders is het niet meer mogelijk om giraal te betalen of geld te ontvangen. De producten van Exact zijn er klaar voor, u ook?

Het is zo februari

Explore-IT vraagt nu uw aandacht voor SEPA, om u de tijd te geven dit goed te regelen, mocht u dat nog niet gedaan hebben. Wellicht heeft u in de herfstperiode de capaciteit om uw financiële oplossingen klaar te maken voor SEPA. Het is immers zo februari en de jaarafsluiting zal dan ook de nodige aandacht vragen.

Er moet heel wat gebeuren

De overgang naar SEPA heeft nogal wat voeten in aarde:

  1. U heeft Exact Batch 405 of hoger nodig.
  2. U moet al uw relaties en medewerkers laten weten wat uw IBAN en BIC is.
  3. Vervolgens zult u uw bankrekeningen, en die van al uw relaties en medewerkers, om moeten zetten naar IBAN en BIC.
  4. Op uw factuurlay-out, briefpapier en andere communicatiemiddelen moet uw bankrekeningnummer worden vervangen door uw IBAN met, in het geval van incasso, ook een nieuw incassant-ID.
  5. Tot slot moet u voor zakelijke incasso’s de debiteur een nieuwe machtiging laten tekenen, die ook bij de bank moet worden geregistreerd.

Al met al zal de overgang naar SEPA een behoorlijke (tijds)investering vragen van uw financiële functies. Begin daarom deze zomer al!

Andere oplossingen naast Exact

Het kan zijn dat u naast een oplossing van Exact, ook nog andere software gebruikt, en mogelijk is het zelfs gekoppeld. Controleer of deze software ook SEPA-proof is en pas het zo nodig aan. Zo komt u in februari niet voor verrassingen te staan!

Vlot en veilig over naar SEPA?

Wanneer u vragen heeft over SEPA in Exact of hulp nodig heeft bij bovenstaande stappen, kunt u contact opnemen met uw consultant van Explore-IT.
Wij hebben de kennis en ervaring om u snel SEPA-proof te maken. Ons advies: “Word SEPA-proof voor het einde van 2013!”